Coaching

De opvoeding

Als ouder, leerkracht, intern-begeleider en vriendin kwam ik erachter dat opvoeden het moeilijkste beroep is dat er bestaat. Overal kun je een opleiding voor volgen, maar een school waar les in ‘opvoeden’ wordt gegeven ben ik nog nooit tegengekomen. Tijdens het grootbrengen van mijn kinderen liep ik tegen onvoorziene problemen aan, dat vond ik soms lastig. Naar aanleiding hiervan ben ik lezingen gaan volgen. Ik kreeg de ervaring, dat over opvoeding praten en problemen delen met anderen verlichting geeft. Dat herkenning lucht geeft en dat ik, dus ook de kinderen en mijn man, baat hadden bij tips van anderen. Van hieruit ben ik trainingen, o.a. gerelateerd aan ‘gedrag’ bij kinderen, gaan volgen.

Recept

Bij iedereen hoort een handleiding, ik noem het ook wel een recept en soms wordt dat veranderd. Je wilt je leven wat pittiger maken, of het mag wel iets flauwer. Oftewel, een snufje zout eraf of een scheutje Maggi erbij. Als coach is het handig als je vaardig wordt in het maken van de recepten. De ander inzicht te geven en zelf te laten ontdekken wat er voor gerecht en recept bij je past.

In het kader van de opleiding coach ik volwassenen. Daar ben ik lerende in. De cliënten die ik begeleid weten dit en staan open voor de wijze waarop ik werk en leer. Voordat ik iets inzet bespreek ik dit met de cliënt, die heeft de regie. Ik zet tools in zoals de stappen van Dits, spellen van Peter Gerrickens en het kwaliteitenspel. Ook gebruik ik de creatiespiraal, die bij kinderen ook goed werkt. Ik heb van de cliënten teruggekregen dat ik ze goed geholpen heb met het bereiken van hun doel. De doelen kunnen zijn: daadkrachtiger worden, eigen grenzen leren bewaken en aangeven, meer zelfvertrouwen krijgen. Leren zien en inzetten van kwaliteiten van de cliënten. Tot nu toe heb ik alleen nog maar positieve feedback gekregen. Zie ook bij feedback cliënten. Vandaar dat ik het coachen van volwassenen, na het behalen van mijn diploma, in mijn praktijk ga inzetten.

Over Tis-Oke

Werktijden

  • Maandag 08:30 - 17:30
  • Dinsdag08:30 - 17:30
  • Woensdag 08:30 - 17:30

Contactgegevens

Anita Breetveld-Boots

Castricum

info@tis-oke.nl

0610614693

Social Media

Contactformulier