top of page

Wat is weerbaarheid?

 

Met weerbaarheid wordt bedoeld dat je voor jezelf kunt opkomen. Stress heeft natuurlijk ook alles te maken met persoonlijke weerbaarheid. Niet iedereen is nu eenmaal op dezelfde manier bestand tegen spanningen.

Vooral bij kinderen is die weerbaarheid in de ontwikkeling van grote betekenis. Het werkt preventief als je op een handige manier voor jezelf kunt opkomen. Je voelt jezelf sterk en je kunt met respect voor de ander je grenzen aangeven.​

Heb je moeite met opkomen voor jezelf, dan loop je het risico dat pesters je opzoeken, dat je een doelwit van ze wordt. Of heb je faalangst, is er stress? Een weerbaarheids- training kan je hierbij helpen.

De training die hiervoor geschikt is heet ‘Rots en Water’ en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Ik ben daarvoor gecertificeerd coach en de training maakt vaak deel uit van mijn coachingstrajecten voor kinderen.

shutterstock_1435783757.jpg

 

 

 

‘Rots en Water’ is een weerbaarheidspro- gramma dat in de praktijk ook een uiterst effectieve anti-pest methode is gebleken. De training heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en van communicatieve en sociale vaardigheden.

bottom of page